° Etusivu

° Rukouksiin ja rukoilemiseen liittyviä artikkeleita

° Päivittäiset pakolliset (Wajib) rukoukset

° Muut pakolliset (Wajib) rukoukset

° Duaa- eli pyyntörukouksia

° Ramadanopas

 
Rukouksen tärkeydestä ja sen säännöistä >> Julkaistu 22 Nov 2007

Ulkoisia linkkejä

Namaz (rukous) on paras teko kaikista Jumalanpalvelusteoista. Jos Allah, Kaikkivaltias, hyväksyy sen, kaikki muutkin Jumalanpalvelusteot tulevat hyväksytyiksi.

Rukousten suorittaminen viisi kertaa päivän ja yön aikana puhdistavat meitä synneistä samalla tavalla kuin puhdistautuminen viisi kertaa päivän ja yön aikana puhdistaa ruumiimme kaikesta epäpuhtaudesta ja liasta.

Duaa- eli pyyntörukouksiaKoraani 2:110

"Rukoilkaa säännöllisesti ja antakaa almuja! Kaiken hyvän, minkä teette sieluanne varten, te löydätte Jumalan luona. Jumala näkee, mitä ikinä te teette."

On sen arvon mukaista, että rukoukset suoritettaisiin täsmällisesti. Henkilö, joka pitää rukouksia jonain tavallisena ja ei-tärkeänä on samanlainen kuin ei rukoilisi lainkaan. Pyhä Profeetta (saw) on sanonut, että henkilö, joka ei kiinnitä mitään tärkeyttä rukouksiin ja suhtautuu niihin jonakin merkityksettömänä ansaitsee rangaistuksen Tuonpuoleisessa.

Kerran, kun Pyhä Profeetta (saw) oli läsnä moskeijassa (Masjidun Nabi), eräs mies astui sisään ja aloitti rukoilemisen, muttei suorittanut Ruku'ta ja Sajda'a kunnolla. Pyhä Profeetta (saw) sanoi: “Jos tämä mies kuolee ja hänen rukouksensa jatkuvat tällä tavalla, hän ei eroa minun uskonnostani.” Täten, henkilön ei pitäisi suorittaa rukouksiaan kiireellä. Suorittaessaan rukouksia henkilön pitäisi muistaa Allahia lakkaamatta ja pitäisi suorittaa rukouksensa nöyrästi ja täydellä juhlallisuudella. Hänen tulisi pitää mielessään Kaikkivaltiaan Allahin Suuruus, Jonka kanssa hän on yhteydessä suorittaessaan rukouksiaan ja tulisi suhtautua itseensä nöyränä ja merkityksettömänä Hänen Suuruutensa ja Kunniansa edessä. Ja jos henkilö pitää itsensä syventyneenä näihin ajatuksiin suorittaessaan rukouksensa hän tulee välinpitämättömäksi ja piittaamattomaksi itsestään, aivan kuten nuoli vedettiin pois Uskollisten Johtajan (Amirul-Muminin), Imaami Alin (rauha hänelle) jalasta sillä välin kun hän oli rukoilemassa, mutta hän ei tullut tietoiseksi siitä.

Koraani 66:8
Sen lisäksi hänen, joka suorittaa rukouksia, tulisi olla katuvainen ja tulisi pidättäytyä kaikista synneistä ja erityisesti niistä, jotka ovat esteenä rukouksen hyväksymisen tiellä (esim. kateus/mustasukkaisuus, ylpeys, panettelu, haram-asioiden syöminen, alkoholijuomien juominen, Khums'in ja Zakat'in maksamatta jättäminen). Itseasiassa, hänen tulisi pidättäytyä kaikista synneistä. Samoin, hänen tulisi välttää tekoja, jotka vähentävät rukouksista saatuja palkkioita, kuten rukoilla silloin kun hän on unelias tai levoton, koska hänellä on tarve virtsata, ja suorittaessaan rukouksiaan hänen ei pitäisi katsoa ylös taivaalle. Toisaalta, hänen tulisi suorittaa tekoja, jotka kasvattavat palkkiota, kuten käyttää Aqiq'ia, pukea puhtaat vaatteet, kammata hiukset, harjata hampaat ja käyttää hajustetta. "Uskovaiset, kääntykää vilpittömästi katuen Jumalan puoleen! Ehkä Herranne vapahtaa teidät pahuudestanne ja sallii teidän astua puutarhoihin, joita virrat vilvoittavat, sinä päivänä, jolloin Jumala ei saata häpeään Profeettaa eikä niitä, jotka uskovat hänen kanssaan; heidän valonsa välkkyy heidän edessään ja oikealla puolellaan, ja he sanovat: "Herra, viritä valomme täydelliseksi ja suojele meitä armossasi, sillä Sinä voit totisesti tehdä kaiken, mitä tahdot!"

 

Lähde: Islamic Laws, English Version of Taydhihuh Masae'l According to the Fatawa of Ayatullah al Uzama Syed Ali al-Husaini Seestani
 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2