° Etusivu

° Artikkeleita Ramadanista

° Ulkoisia Ramadan-linkkejä

° Rukousopas

 
Tervetuloa Pyhä Ramadhan - Ramadhan Taqwan saavuttamiseksi >> Julkaistu 25 Jan 2008

Tervetuloa Pyhä Ramadhan - Ramadhan Taqwan saavuttamiseksi

Pyhä Ramadhan kuukausi, joka alkaa sen jälkeen kun uusi kuunsirppi on nähty, on yksi kaikkein pyhimmistä islamilaisista uskonnollisten tapojen noudattamisista, koska se merkitsee kuukautta, jolloin Allah paljasti Pyhän Koraanin Profeetta Muhammadille (Allahin Rauha ja Siunaukset hänelle ja hänen talonväelleen) tuoden sen kaikella kunnialla. Tämä on kuukausi, jolloin taivaiden ovet pidetään avoimina, helvetin ovet ovat suljettuina ja Saatana pidetään kahleissa.

Ramadhan on islamilaisen kalenterin yhdeksäs kuukausi. Pidättäytyminen syömisestä, juomisesta ja sukupuoliyhdynnästä aamunkoiton ja iltahämärän välillä on yksinkertaisesti tapa saavuttaa hengellinen kokemus, mutta se ei suinkaan ole loppu. Jokainen Ramadhan tuo uusia oivalluksia ja merkityksiä uskolliselle.

Paaston päätarkoitus on kuvattu Koraanissa, "jotta te oppisitte pelkäämään Jumalaa" (Koraani 2:183)* [jotta saavuttaisitte Taqwan tai tietoisuuden Jumalasta]. Paasto on täten yksi väline tuoda meidät lähemmäs luontaista tilaamme, fitran tilaamme ja puhdistaa tämä tila mistä tahansa tottelemattomuuden ja turmeluksen epäpuhtaudesta.

Ramadhan on korotetun antaumuksen kuukausi. Siinä Salaat [rukous] suoritetaan suuremmalla voimakkuudella. Se on voimakkaan pohdinnan ja omistautumisen kausi etsien johdatusta ja anteeksiantoa ja lukien Koraania. Ramadhan on suuri mahdollisuus päästä lähemmäs Koraanin siunattua johdatusta, mikä paljastettiin tänä kuukautena. Ramadhania kutsutaan myös Koraanin kuukaudeksi.

Ramadhan kuukausi on mahdollisuus kehittää kestävyyden ja itsehillinnän ominaisuuksia, hallita suuttumusta sekä tulista tai pahansuopaa kieltä.

Ramadhan on aika herättää myötätunto ja yhteisvastuu muiden ja erityisesti köyhien kanssa. Meitä on kehotettu olemaan avokätisempiä antamisessa Ramadhanin aikana ja meitä vaaditaan paaston lopussa antamaan Zakat al Fitr, summa joka mahdollistaa kaikkien jakaa lämmön hengen, rakkauden ja veljeyden.

Ramadhan on erityisesti mahdollisuus uudelleensuunnata itsensä Luojalle ja luontaiselle hyvyyden ja Jumala-tietoisuuden polulle.

Paastoa on pitkään pidetty suuressa arvossa pyhyyden polkuna monien maailmanuskontojen keskuudessa. Mutta harjoittaminen ei ole yhtä laajalle levinnyttä kuin se kerran oli, paitsi Muslimeilla, jotka pitävät paastoa (siyam) uskonpilarina. Muslimit eivät pidä Ramadhania vastoinkäymisenä, vaan hyväntekeväisyyden ja toveruuden aikana, niin suuressa arvossa pidettynä, että jopa kaikkein välinpitämättömimmät uskossaan ovat lainkuuliaisia.

--- Paastoa ei ole velvoitettu nälän lietsomisen vuoksi, jotta muut halut tukahdutetaan. Ennemminkin paaston tulisi saada uskovainen lähemmäs Allahia (Ylistetty olkoon Hän) ja siten hänelle tulee helpommaksi pidättäytyä tekemästä Haramia [kiellettyä].

Tässä meidän täytyy mainita, että jokainen pyhä sääntö yhdistetään johonkin vaivaan tai vastoinkäymiseen. Ja jotkut velvoitteet vaativat enemmän vaivaa kuin toiset. Esimerkiksi Jihad vaatii enemmän vaivaa ja energiaa kuin paasto. Mutta vaiva itsessään ei ole syy velvoitteen lainsäädännölle. Kuitenkin Allah (Ylistetty olkoon Hän) palkitsee ihmisen sen mukaan kuinka paljon vaivaa ja energiaa hän laittaa pyhän säännön täyttämiseen.

Mitä tulee paastoon, se vaatii kärsivällisyyttä ja kestävyyttä. Allah (Ylistetty olkoon Hän) julisti:

"Te, jotka uskotte, olkaa kärsivällisiä ja kilvoitelkaa kärsivällisyydessä ja määrätietoisuudessa ja pelätkää Jumalaa, jotta menestyisitte." (Koraani 3:200)*

Kuukauden 23. ilta merkitsee kaikkein erityisintä vuoden päivää uskovaisille, kun vietetään Laylat-ul-Qadr'ia (Voiman Yö). Uskotaan, että tänä yönä Profeetta Muhammad (Allahin Rauha ja Siunaukset hänelle ja hänen talonväelleen) sai ensimmäisen kerran Pyhän Koraanin ilmestyksen. Jokainen rukous tai teko palautetaan moninkertaisena ja kaikki synnit annetaan anteeksi.


Lähde: Play & Learn (huom! artikkeli käännetty osittain)

* Koraanin jakeiden käännökset Jaakko Hämeen-Anttilan Koraanin käännöksestä

 
Copyright © 2007, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | -tuki |