° Etusivu

° Artikkeleita Ramadanista

° Ulkoisia Ramadan-linkkejä

° Rukousopas

 
Saarna 1: Saarna Ramadan-kuukauden toivottamiseksi tervetulleeksi >> Julkaistu 25 Jan 2008

Saarna Ramadan-kuukauden toivottamiseksi tervetulleeksi

Jalo Profeetta Muhammad (saw) piti vaikuttavan saarnan Ramadan-kuukauden toivottamiseksi tervetulleeksi. Hän sanoi:

Oi ihmiset! Allahin kuukausi sen siunauksiensa, armonsa ja anteeksiantonsa kanssa on tullut teidän yllenne. Se on pidetyin kaikista kuukausista Allahin kanssa; sen päivät ovat päivistä parhaimpia, sen yöt ovat öistä parhaimpia, ja sen tunnit ovat tunneista parhaimpia. Se on kuukausi, jona teidät on kutsuttu Allahin vieraiksi ja on asetettu niiden joukkoon, jotka ovat Allahin kunnioittamia. Sinun hengityksesi siinä on (kuin) (Allahin) ylistyksen teko, sinun unesi on Jumalan palveluksen teko; sinun hyvät tekosi hyväksytään, ja sinun rukouksiisi vastataan. Siksi, pyytäkää Allahia vilpittömin aikomuksin ja puhtain sydämin auttamaan teitä paastoamisessa ja Hänen Kirjansa lausumisessa tämän (kuukauden) aikana. Totisesti kirottu on hän, jolta evätään Allahin anteeksianto tämän ylevän kuukauden aikana.

Oi ihmiset! Paratiisin portit ovat avoinna; siksi pyydä Herraasi olemaan sulkematta niitä sinun kasvojesi edessä ja Helvetin Tulen portit ovat lukittuina; siksi pyydä Herraasi olemaan avaamatta niitä sinulle. Saatanat ovat kahlehdittuja; siksi pyydä Herraasi olemaan päästämättä heitä vapaiksi sinun yllesi.

Oi ihmiset! Kuka tahansa teidän keskuudessanne parantaa luonnettaan tämän kuukauden aikana, hänellä tulee olemaan kulkulupa (ylittää) Silta (sirat) päivänä, jolloin (ihmisten) jalat tulevat lipsumaan. Kuka tahansa on lempeä orjiensa kanssa tämän kuukauden aikana, Allah tulee olemaan lempeä hänen kanssaan hänen (tekojensa) tilinteossa (Tuomiopäivänä). Kuka tahansa pidättää pahat tekonsa tämän kuukauden aikana, Allah tulee pidättämään Hänen vihansa päivänä, jolloin hän kohtaa Hänet. Kuka tahansa kunnioittaa orpoa tämän kuukauden aikana, Allah tulee kunnioittamaan häntä päivänä, jolloin hän kohtaa Hänet. Kuka tahansa ylläpitää tämän kuukauden aikana yhteyttä suhteidensa kanssa, Allah tulee ylläpitämään Hänen armonsa häntä varten päivänä, jolloin hän kohtaa Hänet. Kuka tahansa lausuu jakeen Koraanista tämän kuukauden aikana, hänen palkkionsa on kuin hänen, joka on täydellistänyt Koraanin lausumisen muiden kuukausien aikana.

Imam 'Ali (as) sanoi: "On joitakin, jotka paastoavat, mutteivat saavuta mitään paastostaan paitsi janon; ja on joitakin, jotka rukoilevat, mutteivat saavuta mitään rukouksistaan paitsi väsymyksen."

Imam as-Sadiq (as) sanoi: "Kun paastoat, sinun korviesi, silmiesi, hiustesi, ihosi, ja kaikkien sinun ruumiinjäsentesi pitäisi myös paastota." Hän sanoi myös: "Paastoaminen ei ole ainoastaan (pidättäytymistä) ruoasta ja juomasta yksistään. Kun paastoat, suojele kieltäsi valehtelemiselta; alenna katseesi siltä, mitä Allah on kieltänyt (sinua näkemästä); älkää tapelko toistenne kanssa; älkää olko kateellisia toisistanne; älkää panetelko toisianne; älkää käyttäytykö väärin toisianne kohtaan; ja älkää olko epäoikeudenmukaisia toisillenne. Pidättäytykää valheellisista syytöksistä, valehtelusta, taistelemisesta, epäilyksestä, panettelusta ja häväistyksestä. Olkaa heitä, jotka odottavat tuonpuoleista, ja odottakaa päiviänne odottaen mitä Allah on luvannut heille, jotka ovat valmistautuneet kohtaamaan Allahin. Teillä täytyy olla rauhallisuus, tyyneys, nöyryys, kuuliaisuus ja alistuneisuus orjan, joka pelkää isäntäänsä; ja olkaa peloissanne (Allahin kurituksesta) yhtä hyvin kuin toiveikkaita (Hänen anteeksiannostaan)."


Viite: Nämä ja samankaltaiset hadithit hadith-kirjoissa sekä 'Abbas al-Qummi'n Mafatihu 'l-Jinan, s. 235-237

Lähde: A code of Practise for muslims in west in accordance with the edicts of Ayatullah al-Udhma as-Sayyid Ali al-Husaini as-Seestani, Translated by Sayyid Muhammad Rizvi

 
Copyright © 2007, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | -tuki |