Islamilaisen nimen valitseminen >> Julkaistu 19 Nov 2007

Islamiinpalanneen henkilön ei ole pakollista vaihtaa nimeään musliminimeksi. Kuitenkin, jos ei-musliminimellä on merkitys, joka on islaminvastainen, silloin uuden nimen valitseminen on suositeltavaa.

Voit muuttaa nimesi musliminimeksi seuraavalla tavalla:
* virallisten nimenvaihtamiskanavien (Väestörekisterikeskus, maistraatti) kautta, mikä johtaa nimen muuttamiseen pankkitililläsi, passissasi jne.
* vaihtoehtoisesti se voi tapahtua yksinkertaisesti valitsemalla uusi nimi ja pyytämällä muita käyttämään sitä jättäen virallisen nimesi kuten se on annettu syntymätodistuksessasi.

Jälkimmäinen vaihtoehto tuntuu olevan suosituin uusien muslimien keskuudessa ja se on täysin hyväksyttävää.

Kun uudesta nimestä on päätetty, islamiinpalannut henkilö voi kertoa ystävilleen ja perheelleen, kuten on sopivaa. Silloin hän saattaa huomata, että on herkkä asia kertoa perheelle siitä että heidän vauvana valitsema nimi on muuttunut. Lukuisa määrä islamiinpalanneita henkilöitä säilyy tunnettuna perheidensä keskuudessa ei-musliminimellään, ainakin kunnes perhe on hyväksynyt heidän uskonnonmuutoksensa.

On olemassa useita musliminimiä, joista voit valita omasi ja alla on mainittu vain muutamia monista. Jotkut islamiinpalanneet valitsevat musliminimeksi samankaltaisen nimen kuin heidän ei-musliminimensä, kun taas jotkut haluavat aivan uuden nimen, joka on erilainen ja täysin uusi nimi uudelle alulle.

Islamilaisia naisten nimiä
Islamilaisia miesten nimiä
Attribuuttinimiä

Tunnetuimpien profeettojen (rauha heille) nimiä sekä suomalaisessa että arabialaisessa kirjoitusasussa

Yleisiä sääntöjä koskien nimen valintaa:

"On suositeltavaa antaa lapsille nimiä, jotka heijastavat palvelijuutta kohti Kaikkivaltiasta Allahia [esimerkiksi Abdullah, Abdur Rahman, Abdur Rahim] aivan kuten on suositeltavaa nimetä heidät Profeetta Muhammadin (saw) tai muiden profeettojen ja lähettiläiden (as) nimen mukaan. On suositeltavaa nimetä lapset nimillä Ali, Hasan, Husayn, Jafar, Talib, Hamza ja Fatima.

On epäsuositeltavaa antaa heille Islamin vihollisten tai Ahlulbaytin (as) vihollisten nimiä."


Lähde: A Code of Practice for Muslims in the West in accordance with the edicts of Ayatullah al-Udhma as-Sayyid Ali al-Husaini As-Seestani, fatwa nro 564.


 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2