KUINKA TULLA MUSLIMIKSI? USKONTUNNUSTUS. >> Julkaistu 19 Nov 2007

Kuinka tulla Muslimiksi?

Ensinnäkin, jos katsot tätä sivua, koska ajattelet palaavasi Islamiin, kiitos Jumalalle (alhamdulillah), että olet löytänyt oikean tien. Hyväksy siis vilpittömät onnittelumme sinulle. Palkitkoon Allah (swt) sinut tämän matkan tekemisestä ja siunatkoon Allah (swt) sinua laskemalla Armonsa yllesi. Totisesti Allah (swt) on Yksi, joka johdattaa totuuden ja valon tielle. Rukoilemme, että saavutat vahvuutta, tietoa ja hengellisyyttä ja tulet erinomaiseksi esimerkiksi muille.

Muslimiksi tulemisen teko ei voisi olla yksinkertaisempaa.

Henkilön täytyy tehdä uskontunnustus, joka tunnetaan nimellä As-Shahaadah.

Arabia on Pyhän Koraanin kieli ja kuten näet alla, uskontunnustus on kirjoitettu arabialaisella transliteroinnilla sen tekemiseksi helpoksi sinulle. Suomenkielinen käännös on annettu suluissa.

Uskontunnustus:

Kaikkien muslimien yhteinen uskontunnustus on:

Ash-hadu alla ilaaha illAllah
(Todistan, ettei ole muuta palvomisen arvoista jumalaa paitsi Yksi Jumala, Allah (swt))

Wa ash-hadu anna Muhammad-ar-rasuul Ullaah
(Todistan, että Muhammad (saw) on Allahin (swt) Lähettiläs.)

Henkilö, joka löytää uskon Islamiin sydämessään, voi tulla Muslimiksi lausumalla ylläolevan uskontunnustuksen. Kiitos Jumalalle (alhamdulillah).

Henkilöstä tulee muslimi, kun hän sanoo nämä sanat ja ilmaisee uskonsa.

Tämän lisäksi, shiiamuslimien uskonkappaleena, joka on Imamat, perään liitetään seuraava:

[Wa ash-hadu anna] Aliyun Wali-Ullah, Wasi-u-Rasuulillah, wa Khalifatahu bila fasl*
[tai lyhyemmin: "Wa ash-hadu anna Aliyun wali-Ullah"]

Eli Ali on Allahin Wali (mm. ystävä); selittäen että Ali (as) on Wasi tai seuraava Profeetta Muhammadista (sawt), Ali (as) on Muhammadin (saw) Khalifa ilman ketään toista henkilöä tai Khalifaa Muhammadin (saw) ja Alin (as) välillä.

(* Uskontunnustuksen kolmas osa ja selitys otettu kirjasta Introduction to Islam, Sayyed Mojtaba Musavi Lari, Foundation of Islamic C.P.W)

Tämä uskontunnustuksen kolmas osa liittyy mm. Koraanin jakeeseen 5:3, jossa sanotaan "... tänään olen tehnyt teidän uskontonne täydelliseksi, saattanut armoni täydelliseksi ja valinnut islamin teidän uskonnoksenne..."

Jae ilmestyi Ghadir Khumm'issa ja osana puhettaan edeltäen tämän jakeen ilmestymistä Profeetta (saw) nosti Imam Alin (as) käden ja ilmaisi, että hänestä tulee uskovaisten johtaja Profeetan (saw) jälkeen. Eli sanomalla tämän osan shiiamuslimi täydellistää uskonsa islamiin.

Lisätietoa:

Ghadir Khumm ja Profeetan seuraajan nimittäminen
Mitä tarkoittaa Mawla?

Nämä kolme uskontunnustuksen osaa tulevat vielä selvemmin esille jakeesta 5:55, jossa sanotaan "Totisesti teidän ystävänne (Wali) on Allah ja Hänen lähettiläänsä (Muhammad) ja he, jotka uskovat ja rukoilevat, ja antavat hyväntekeväisyyteen kumartuessaan (Rukuussa)."

Yksimielisesti kaikki oppineet tunnustavat, että tämä jae koskee Alia (as), joka antoi sormuksensa kerjäläiselle ollessaan kumartuneena rukuussa. Sanomalla tämän tunnustamme myös Alin (as) aseman Imaamina Profeetan (saw) jälkeen.

Samaan viittaa jae 4:59, jossa sanotaan "Uskovaiset, totelkaa Jumalaa ja totelkaa profeettaa ja niitä teistä, joilla on valta (ulil amr)..."

Kun uskontunnustus on tehty, on suositeltavaa, että henkilö ottaa suihkun (ghusl) puhdistaakseen fyysisen ruumiinsa nyt kun hän on hengellisesti puhdistautunut.

Muslimina tietyt Islamin velvollisuudet ovat nyt pakollisia yksilölle, muttei ole mitään tarvetta tuntea pelkoa tai olla huolissaan tästä. Sinua on auttamassa monia lähteitä ja monia uusia veljiä ja siskoja, jotka ovat innokkaita avustamaan sinua.

Sinusta saattaa tuntua, että on paljon opittavaa, mutta yritä olla lannistumatta. Islam on valtava tiedon valtameri, se on kokonainen elämäntapa, joka tarjoaa vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Voit oppia vähitellen omaan tahtiisi. On selvästi järkevää aloittaa opiskeleminen niistä velvollisuuksista, jotka ovat sinulle pakollisia, esimerkiksi päivittäiset rukoukset. Sen jälkeen kun pystyt suorittamaan nämä velvollisuudet, voit etsiä mistä tahansa valitsemastasi suunnasta. Muista, että Koraani kehottaa meitä etsimään tietoa ja "lue" oli ensimmäinen Pyhälle Profeetalle (saw) paljastettu ilmestys (96:1). Kiitos Jumalalle (alhamdulillah), että sinulla on nyt mahdollisuus tehdä juuri tämä. Pidä mielessäsi, ettei sinun tarvitse välttämättä olla osaava teossa ennen sen tekemistä, on täysin sallittua sinulle, että suoritat rukouksesi kirjasta kunnes tiedät sanat ja teot. Jos Jumala suo (Insha Allah), ponnistelemalla tällä tavalla tulet huomaamaan, että tieto tulee sinulle helposti.

Älä joudu ajattelun vangiksi, että sinun tarvitsee oppia kaikki ennen Islamiin paluutasi. Tämä viivyttäisi ehdottomasti sinun Islamiin paluutasi epämääräiseksi ajaksi. Jopa ajattelu, että sinun pitäisi oppia ensisijaiset perusasiat palataksesi Islamiin aiheuttaisi tarpeettoman viivytyksen. Kukaan meistä ei voi olla varma, milloin kuolema ottaa meidät, joten emme ole sellaisessa asemassa voidaksemme ennaltanähdä, että Allah (swt) antaisi meille tarpeeksi elämää, jos lykkäisimme kääntymistämme. Kun tunnistat, että Islam on oikea tie, silloin on korkeasti suositeltavaa palata Islamiin välittömästi ja sitten jälkeenpäin jatkaa tietosi syventämistä.

Lopulta, muista pyytää Allahia (swt) auttamaan sinua oppimisen ja ymmärtämisen etsimisessä.

Imaami Amiir-ul-Mu'miniin Ali (rauha hänelle) sanoi: "Kaikkein rakastetuin teko maan päällä Allahin (swt), Kaikkivaltiaan edessä on rukous, ja paras jumalanpalvonta on siveys ja hurskaus."

Imaami Sadiq (rauha hänelle) sanoi: "Uskovainen Muslimi, jonka pyyntöihin Allah (swt) ei vastannut tässä maailmassa, toivoo ettei yhtäkään niistä olisi hyväksytty, kun Tuonpuoleisessa hän näkee palkintojen yltäkylläisyyden (jotka annetaan hänelle, kun niihin ei vastattu ja kärsiessään vaikeuksia tässä maailmassa)."


Lähde: Artikkelin alunperin kirjoittanut ConvertsToIslam.com, suomennettu ja täydennetty lyhentäen heidän luvallaan.


 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2