Hyvien tapojen harjoittaminen >> Julkaistu 16 Nov 2007

Muslimin luonteenpiirteet: Hyvien tapojen harjoittaminen

Ihmissielulla on tarve kehittyä kasvatuksellisesti saadakseen ominaisuudekseen parhaimman moraalin ja pidättäytyäkseen pahan tekemisestä. Tämä voidaan saavuttaa opettamalla itsellemme seuraavat asiat:

1. Seurata Allahin Lähettilään, Muhammadin (saw), hänen synnittömän talonväkensä (Ahlul Bayt) ja kaikkein oikeamielisimpien kumppaniensa jalanjälkiä ja toistamalla heidän esimerkkinsä. Opiskella heidän elämänkertansa ja pitää kaikkia heidän hyveellisen käytöksensä osa-alueita välttämättöminä tapoina tulla johdetuksi oikealle tielle.

2. Harjoitus tekee täydelliseksi ja meidän tulisi harjoittaa itseämme käyttäytymään parhaimmalla moraalilla kuten totuus, rohkeus, anteliaisuus, armo, hyväntahtoisuus ja anteeksianto. Kuka tahansa tekee toistuvasti hyviä tekoja ja käyttäytyy periaatteellisella tavalla, sellainen käytös epäilemättä tulee tavaksi, kun taas hän, joka tekee pahoja tekoja ja huonoluonteisia paheita kuten tekopyhyys, valehtelu, pettäminen jne., hyväksyy ne siinä laajuudessa, ettei tunne niiden inhottavuutta ja vahinkoa, minkä ne aiheuttavat.

3. Välttää ihmisiä, joiden luonteenpiirteitä ovat huonot tavat eikä ystävystyä heidän kanssaan, koska olemalla sekoittumatta sellaisten ihmisten kanssa poistaa vaaran tulla harhaanjohdetuksi ja tulisi myös olla rohkaisematta heitä heidän periaatteettomassa käyttäytymisessään.

4. Meidän tulisi myös pyytää Allahin anteeksiantoa siinä tapauksessa, että teemme syntiä tai pahoja tekoja ja tulisi katua ja tehdä parannus sellaisista teoista. Tämä voidaan tehdä itsemme nuhtelemisen kautta ja tuntemalla, että sellainen teko on paha eikä sitä pitäisi toistaa.

Yhteenvetona

1. Hyvät tavat todella viittaavat rehdin ihmissielun hyvyyttä kun taas huonot tavat viittaavat, että ihmissielu on paha ja ilkeä. Hyvä ihmissielu on kuin hieno kukka, jonka tuoksu leviää. Vastakohtana hän, joka on ilkeä, voi olla kuin myrkyllinen haju, mikä vahingoittaa ihmisiä.

2. Allah määrää meitä kohti hyvää moraalia ja tulee palkitsemaan meidät sen mukaan Ylösnousemuksen Päivänä ja myös kieltää meitä huonoa moraalia vastaan, mistä Hän kuten odottaa saattaa tulee rankaisemaan meitä.

3. Huono moraali aiheuttaa yhteiskunnan tuhon ja korruption leviämisen; hän, jolla on paheita, hänen persoonastaan ei pidetä ja hän tulee olemaan laillisesti vastuussa rangaistuksesta, ja ihmiset tulevat välttämään ja nöyryyttämään häntä.

4. Ihmistä, jolla on hyvä moraali, pidetään perustuksena, jolle ehjä islamilainen yhteiskuntarakenne on rakennettu, ja on niiden asioiden joukossa, jotka antavat voimaa Muslimeille.

5. Mutta jos Muslimi-yhteisöt menettävät hyvän oikeudenmukaisuuden moraalin, armon ja hyväntahtoisuuden, ne tulevat tuhotuiksi eikä kaikki tieteellinen kehitys ja rikkauden yltäkylläisyys voi estää sitä. Kun moraaliset periaatteet on hylätty, elämänlaatu on pantu sekaisin ja johdettu harhateille.

Täten näemme sodan, suuren epäoikeudenmukaisuuden ja kasvavan rikollisuuden leviävän moraalittomissa yhteisöissä.

Paheet kuten valehtelu, itsekkyys, ahneus, petos ja tekopyhyys jäytävät samalla tavalla kuin taudinaiheuttajat tuhoavat ihmisruumiin.

6. Kaikkien Muslimien harteilla on taakka taata hyvä moraali, mikä varjellaan itsekoulutuksen kautta ja harjoittamalla esimerkillistä käytöstä.Lähde-kirja:
The Characteristics of a Muslim

Alkuperäisen kirjan julkaisija: Al Balagh Foundation 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2