Miksi muistella verilöylyä? >> Julkaistu 15 Oct 2007

Miksi muistella verilöylyä?

Allahin, Armeliaan Armahtajan Nimeen. Oi Allah! Lähetä siunauksesi Lähettiläittesi päälle ja Viimeisimmälle Profeetallesi, Muhammadille, ja hänen puhtaalle ja puhdistetulle talonväelleen.

Esittely

Imam Hussainin (as) marttyyrikuoleman muistelemista ovat noudattaneet Ahlul Baytin (Profeetan (saw) talonväen jäsenien) (as) seuraajat vuosisatojen ajan; silti monet Muslimit paheksuvat sitä, ajatellen että se lisää Muslimien jakautumista. Minun ymmärtääkseni tämä argumentti on perusteeton seuraavista syistä:

* Imam Hussain (as) ja hänen vastustajansa Yazeed ovat Taivaallisen Asteikon vastakkaisissa päissä. Ei ole yhtään Muslimi koulukuntaa, joka epäilisi Imaamin (as) puhtautta ja pätevyyttä. Oikeamieliset Muslimit myös tietävät, että Imam Hussain (as) on Profeetta Muhammadin (saw) rakas lapsenlapsi, ja että hän on paratiisin nuorukaisten johtaja. Toisaalta Yazeed on epähyväksyttävä kenelle tahansa Muslimille, ja jokainen Muslimi tuomitsee hänet, ja jatkaa sen tekemistä hänen syntiensä vuoksi ja rikosten, joita hän teki Ahlul Baytia (as) vastaan. Niin selvällä erolla ei pitäisi olla mitään hämmennystä Muslimien keskuudessa koskien suuren Imaamin muistelemista. Yhdenkään Muslimi-ryhmän ei pitäisi olla suuttunut kuullessaan totuuden suuresta Imaamista ja hänen vastustajastaan Yazeedista!

* Imam Hussain (as) ja loput Ahlul Baytista (as) eivät saaneet eläessään oikeudenmukaisuutta ja kunnioitusta osakseen Muslimien puolelta, samalla kun loput Profeetan (saw) Seuralaisista saivat sitä niin paljon kuin he ansaitsivat (tai enemmän). Lähettilään Talonväeltä kiellettiin jopa oikeus elää ja tuntea turvallisuutta. Muslimien pitäisi siksi yrittää korjata historian virhe paljastamalla näiden arvovaltaisten ihmisten hyveet.

* Näiden ihmisten nimien elossapitäminen on Muslimien eduksi. Allahin Lähettiläs, Muhammad (saw), sanoi kun hän oli palaamassa jäähyväispyhiinvaellukseltaan, Ghadir Khummissa:

Olen tulemaisillani (Herran) kutsumaksi (poistua tästä maailmasta) ja vastaamaisillani (Hänen kutsuunsa). Jätän teille kaksi arvokasta (toinen niistä on isompi kuin toinen): Jumalan kirjan ja Talonväkeni. Varokaa kuinka kohtelette näitä kahta minun jälkeeni, koska ne eivät eroa toisistaan kunnes ne liittyvät seuraani Tuomiopäivänä.

Lähdeviitteet:

* Mustadrak al Hakim, osa 3, s. 109

* Sahih Tirmizi, osa 2, s. 307

* Musnad Ahmed Hanbal, osa 3, s. 14, 217

* Khasais al Nasai, s 30

* Sahih Muslim, osa 4, s. 1286, hadith 5920

* ja monia muita

Siten heidän muistonsa kunnioittaminen ja ihmisille kertominen heistä olisi Lähettilään (saw) neuvon mukaista, ja tarjoaisi Muslimeille sen, mitä he tarvitsevat Johdatuksesta.

Tämän suuren Marttyyrin historia on koulu totuuden etsijöille. Jokainen Muslimi voi oppia valtavasti pyhästä uhrauksesta ja Imaamin rohkeudesta. Muslimit kamppailevat edelleen samankaltaisten olosuhteiden alla kuin ennenkin. Korruptio on edelleen vallalla yhteiskunnassamme, ja tyrannit kuten Yazeed, eivät ole harvinaisuus Muslimi- ja ei-Muslimi valtioissa, mutta meillä ei ole miehiä kuten Imam Hussain (as). Onneksi tämä muisteleminen tarjoaa Muslimimaailmalle joitakin hänen erinomaisista oppilaistaan.

Lähdeviite: Imam Hussain - Leader of Martyrs, Muhammad Jawad Chirri

Artikkeli poimittu sivulta www.al-islam.org


 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2