Totuuden veri >> Julkaistu 15 Oct 2007

Totuuden veri
Kirjoittanut: Sayyed Fadhil Bahr-ul-Uloom

Täysin asiaankuuluvasti, on sanottu että joka päivä on Ashura ja jokainen paikka Karbala. Se on elämän itsensä ainutlaatuinen olennaisuus. Tämä oli hirvittävää aikaa Islamille - aikaa jolloin tyrannien nuolet upposivat syvälle Viimeisen Profeetan, Muhammadin (rauha hänelle ja hänen perheelleen) jälkikasvun ruumiisiin. Kun nuorimmalta sylilapselta, Ali Asgharilta, kiellettiin vesi. Kun uskon puolustajan, Abbasin, kummatkin kädet viillettiin poikki veden tuomisesta janoisille naisille ja lapsille.

Husaynia vaadittiin alistumaan diktaattorille, joka oli diktaattorin poika ja niiden pojanpoika, joiden sydän oli mustasukkaisuuden ja ahneuden täyttämä ja joka piti ystävinään niitä, joiden hän tiesi sokeasti tai tietoisesti tukevan vihamielisyyttään Pyhän Profeetan talonväkeä kohtaan.

Muslimien valta oli tullut tyranniaksi ja lepäsi sellaisten ihmisten käsissä, jotka olivat vihamielisiä islamille ja jotka lietsoivat solvaavaa ja ilkeää propagandakampanjaa Pyhän Profeetan perhettä ja heidän seuraajiaan kohtaan, herjausta joka jatkuisi monia vuosisatoja.

Husaynin muistaminen on viesti niille, jotka halusivat tuhota Islamin ja niille jotka vieläkin, sokeasti tai tietoisesti, seuraavat niiden tietä, jotka halusivat tuhota alkuperäisen Islamin, jollaisena Pyhä Profeetta, hänen lähin perheensä ja heitä seuraavat uskovaiset sitä harjoittivat. Tänään Husaynin henki elää jokaisessa valaistuneessa sielussa, jonka motto on: Elä niin kuin Ali, kuole niin kuin Husayn. Koska Alin elämä oli Profeetan peilikuva ja hän oli lähin Pyhälle Profeetalle ja Husaynin kuolema on äärimmäinen esimerkki palvonnasta ja uhrauksesta.

Tässä Moharramin kuussa tosi uskovaiset syventyvät Husaynin hengellisyyteen. Tässä puhtaassa kuussa kyyneleet virtaavat tuoden esille tuskan Husaynin muistoksi. On vain yksi Husayn. Ikuinen Husayn. Maaimankaikkeuden Husayn. Husayn, ihmisten Lunastaja ja äärimmäinen esimerkki uhrauksesta sen totuuden tähden, josta ihmiskunta todella on riippuvainen.

"Älä pidä kuolleina niitä, jotka on surmattu Jumalan tiellä. He elävät Jumalan luona onnellisina siitä armosta, jonka Jumala on heille osoittanut..." (Pyhä Koraani 3:169-170)


Lähde: http://www.playandlearn.org


 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2