Imam Husaynin (as) kuoleman sureminen on Profeetan (saw) sunna >> Julkaistu 15 Oct 2007

Imam Husaynin kuoleman sureminen on Profeetan sunna

"Jos olisi olemassa väärinkäsityksiä, tulisi tässä selventää, ettei Imam Husaynin sureminen ole lainkaan bid'ah (innovaatio, uudistus uskonnossa). Sen aloitti Pyhä Islamin Profeetta itse, enemmän kuin 50 vuotta ennen tapahtumaa; ja Uskovien Äiti, Umm Salmah, näki hänet näyssä Husaynin marttyyriuden päivänä suremassa Husaynia. Ja Allah on määrännyt tuhansia enkeleitä itkemään Imam Husayinin haudalla ylösnousemuksen päivään saakka. Nämä perimätiedot on kerrottu Sunni-kirjoissa, ja näyttävät, että tämä tietty sureminen on Pyhän Profeetan ja enkeleiden sunna:

1.) Noin 50 vuotta ennen Karbalan tapahtumaa Profeetta itki kun enkeli kertoi hänelle, että Husayn tulisi tapetuksi Yazidin armeijan toimesta Karbalassa. Sitten Gabriel kysyi, "Oi Jumalan Profeetta, haluatko että annan sinulle maata marttyyriuden paikasta?" Profeetta sanoi; "Kyllä". Gabriel antoi hänelle kädellisen Karbalan maata ja Profeetta alkoi itkeä kontrolloimattomasti. Tämä perimätieto on talletettu Mishkatul-Mazabihissa, Imam Ahmad bin Hanbalin Musnadissa, Allamah Ibn Hajar Makkin as-Sawaiqul Muhriqahissa ja Imam Ghazalin Sirrul-'alaminissa; ja sen on kertonut Imam Sha'abi, Imam Baihaqi, Imam Hakim ja paljon muita perimätieteilijöitä. Profeetta antoi sen maan vaimolleen, Ummul Mu'mineen, Umm Salmahille, ja kertoi hänelle, "Kun näet tämän maan muuttuvan vereksi, tiedä että Husayn on tullut marttyyriksi."

2.) 10. päivä Muharram-kuukautta, vuonna 61 Hijran jälkeen, Umm Salmah nukkui iltapäivällä kun hän näki Profeetan unessaan: Hän seisoi siellä traagisessa tilassa, hänen hiuksensa olivat pölyiset ja nuhruiset, ja hänen kädessään oli pullo täynnä verta. Umm Salmah kysyi häneltä, mitä se oli. Profeetta sanoi, "Tämä on Husaynin ja hänen seuralaistensa verta. Olin keräämässä sitä tästä aamusta lähtien." Umm Salmah heräsi ylös ja kiirehti kohti pulloa, joka sisälsi Karbalan maata; hän näki punaisen veren virtaavan siitä. Sitten hän itki ja kutsui sukulaisensa ja alkoi surra Husaynia. Tämä perimätieto on kerrottu Imam Ahmad bin Hanbalin Musnadissa, as-Sawaiqul Muhriqahissa, Mishkatul-Masabihissa, Sahih Tirmidhissa ja muissa kirjoissa.

3.) Shaikh 'Abdul Qadir Jilani kirjoittaa kirjassaan Ghunyatut-Talebeen, osa. II, sivu 62; "70 000 enkeliä tuli Husayn bin Alin haudalle hänen marttyyriutensa jälkeen ja he surevat häntä ja jatkavat itkemistä Tuomiopäivään saakka."

4.) Jumala sanoo Koraanissa Faaraosta ja hänen armeijastaan: "Ei taivas ja maa heitä itkeneet, eikä heille suotu lykkäystä." (Ad-Dukhaan, 44:29)

Imam Muslim tallentaa tämän jakeen selityksessä, "Kun Husain tuli marttyyriksi, Taivas samoin kuin Maa itkivät häntä ja taivaan itku on sen oleminen punainen." (Sahih Muslim)


Lähde: lyhentäen suomennettu Sayyid Saeed Akhtar Rizvin kirjoituksesta otsikolla Martyrdom of Imam Husayn [a] and the Muslim and Jewish Calendars kirjassa Al-Serat - A Journal of Islamic Studies


 
 
Copyright © 2008, ShiaIslam.info. Versio 1.00 | |
Firefox 2